Viljely

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa FieldCollectionItemEntity->fetchHostDetails() (rivi 378 tiedostossa /home/kalliola/public_html/sites/all/modules/contrib/field_collection/field_collection.module).
Luonnonmukainen viljely on Kalliolan luomutilan perusta. Luomussa viljellään maata pitkäjänteisesti, useiden vuosien viljelykierroilla. Viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoitteita eikä torjunta-aineita. Maa hoidetaan hyvin myös tulevien sukupolvien käyttöön.
Kalliolan luomutila

Kalliolan luomutilaa on viljelty luonnonmukaisesti vuodesta 1998 alkaen ja keräkaalin viljely aloitettiin vuonna 2002.

Tänä vuonna viljelemme kerä-, lehti- ja kyssäkaalia ja lisäksi pienehköllä alalla kesäkurpitsaa ja avomaankurkkua.  Tilalla on aiemmin viljelty mm. parsakaalia, avomaankurkkua, sipulia, purjoa, selleriä, lanttua, kesäkurpitsaa, mansikkaa, vadelmaa... Kehitämme jatkuvasti kasvivalikoimaa kysynnän mukaan.

Käsissämme on koko tuotantoketju aina siemenestä valmiiseen tuotteeseen asti. Kasvatamme taimet itse tilan kasvihuoneessa.
Viljelymme täyttää Kotimaiset kasvikset ry:n laatutarhakriteerit, tuotteista löydät siitä merkiksi sirkkalehtitunnuksen.

 

 

Sirkkalehtitunnus EU:n luomumerkki

 

Viljely-yhteistyö

Teemme yhteistyötä paikallisten viljelijöiden kanssa niin koneiden, työvoiman kuin viljelyn osalta. Esimerkiksi varastoimme ja pakkaamme tuotteet Paavo Pulkkisen Lietlahden luomutilalla. Tuotteiden kauppakunnostuksesta syntyvä kuorintatähde hyödynnetään Harjun Luomu Oy:n nautojen ruokinnassa.