Luonnonmukaisuus lähtökohtana

Meidän polkumme kohtasivat agronomiopinnoissa Helsingissä. Toimimme monipuolisissa ruokaketjun työtehtävissä, ja kun yrittäjyys alkoi kiinnostaa, tartuimme yhdessä tilaisuuteen toimia luomuvihannesviljelijöinä jo toisessa sukupolvessa Haukivuorella. Perheen kasvaessa teimme päätöksen paluumuuttaa savolaiseen maisemaan tekemään monipuolista työtä, jolla on merkitystä: jokainen meistä syö ruokaa ja me halusimme tuottaa sitä mahdollisimman hyvin ja kestävästi.

Tässä työssä saamme olla monipuolisesti mukana luonnon kasvuihmeiden äärellä. Parhaita hetkiä ovat kevään kylvöt ja avomaan istutukset. Helpotuksen huokaus sadetuksen onnistuessa, hyvin ajoitetut viljelytyöt erilaisine muokkauksineen. Tärkeimpänä tavoitteena on tietenkin hyvin onnistunut sato, luomuruokaa kuluttajien lautasille.

 

kalliolan luomutila luomuvihannekset

luomu kaalia tilalta

Tahdomme tarjota mahdollisimmat hyvät raaka-aineet ruoanlaittoon ja tämä motivoi meitä kehittämään viljelyä kasvukaudesta seuraavaan. Tämä työ on pitkäjänteinen maraton, jossa viljelymenetelmien kehittäminen tärkeää. Olemmekin olleet mielellämme mukana luomututkimushankkeissa ja pelloillamme on tutkittu niin maan rakennetta, hyönteisten elämää, ravinteiden kiertoa ja tehty lajikekokeita.

Kalliolan tila on muokkautunut ajassa muuttuvan maaseudun myötä. Nykyiselle paikalleen tila on muuttanut 1900 -luvun alussa. Monipuolinen viljely, metsätalous ja aktiivinen tilan kehittäminen on ollut tärkeä osa pienen tilan historiaa. Historiaan mahtuu kokonaan uuden tilakeskuksen rakennus, sekatavarakauppa, siirtyminen karjatilasta marjatilaksi ja edelleen luomutilaksi. Antin vanhemmat motivoituivat aikoinaan 90-luvulla luomuviljelystä, kun he kyllästyivät ruiskutuksiin mansikanviljelyssä. Kalliolan tilalla alkoi tuolloin luomukausi ja suurena tavoitteena ekologisuus, turvallisesti ja terveellisesti tuotettu ruoka kantavat edelleen.

Reseptit

Katso reseptit

Ota yhteyttä

Yhteystiedot
x